Dr. Roman Leuthner: Meztelenül zuhanyozni szigorúan tilos!- A világ legbolondabb törvényei

Tudta Ön, hogy létezik olyan ország, ahol a madaraknak minden országúton elsőbbségük van? Vagy ahol a feleség csak a férj engedélyével viselhet műfogsort? Netán azt, hogy létezik olyan település, ahová a szörnyeknek tilos belépni? Ön akart már tevehátról horgászni? Jávorszarvast lerészegíteni és repülőből kilökni? Esteleg meztelenül zuhanyozni? Merthogy léteznek olyan helyek, ahol mindezen dolgokat nem lehet büntetlenül véghezvinni. 
Nem, ez nem vicc kedves olvasó. A fent leírtak mind-mind ma is hatályban lévő törvények vagy rendeletek! Persze rögtön adódik a kérdés, hogy melyik az az idióta ország ahol ilyen törvények még ma is léteznek? Meg fog lepődni ismét kedves olvasó: szinte a világ minden országának törvénykezésében megtalálhatóak ilyen és ehhez hasonló „ott felejtett”, azaz mára már elavult, de  hatályon kívül nem helyezett rendelkezések. Ma már persze csak mosolygunk ezeken, de ha belegondolunk, hogy feltehetően nem véletlenül születtek meg egykoron ezek a jogszabályok, akkor már inkább megdöbbentő a dolog. (Vagy még inkább az emberi jellem és az emberi butaság!)
Mindenestre, ha csak néhány vidám percet szeretnénk magunknak, akkor érdemes beleolvasni Dr. Roman Leuthner német jogász könyvébe, aki évekig kutatta az egyes országok törvényeit, rendeleteit, melyek alapján létrejöhetett ez az elgondolkodtató, helyenként megdöbbentő kultúrtörténeti érdekességeket is bemutató gyűjtemény.  

B.H. könyvtáros ajánlásával