Bankó-Erdősi Viktória: Elég az hozzá

Bankó-Erdősi Viktória egy elsőkönyves szerző, az Elég az hozzá az első megjelent műve. Ez egy könyv a múltról. Olyan múltról, ami már soha nem tér vissza. Egy könyv a szeretetről és családról, amely generációkon keresztül öröklődik.
Mindenkit nosztalgikus hangulatba hoz, olyan részeket mozgatott meg az emberben, amelyeket csak gyerekként érzett és tapasztalt meg.
A történet a jelenből indul, majd visszarepít az ötvenes évekbe a nagyszülők emlékein keresztül, átvisz a 80-as évekbe is az unoka szemén át. A regény erős érzelmeket vált ki olvasójából, a gyermekkorra való visszaemlékezés, az elmúlástól való félelem, majd az elmúlással való szembesülés hosszú napokkal az olvasása után is hatással van az ember lelkére.
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne nosztalgikus hangulatba kerülni és újra átélni mindazokat a dolgokat, amelyeket csak a nagyszülőknél volt lehetséges.
„A képek sorsáról dönteni a legnehezebb. Ott vannak az arcok, némelyik már tényleg csak ott, azon a bekeretezett képen, és talán homályosan a fejünkben él. És még az emlékek is csalókák, mert le lehet ugyan játszani őket, de olyanok, mint egy sérült film. Van mozgás, de nincs tekintet, van beszéd, de nincs meg a hang, van érzés, de nincs érintés, felidézhetetlen, mint egy átmulatott éjszaka részletei."

M.H.B. könyvtáros ajánlásával