Hírek

Elérkeztünk a nyitás végső fázisába.

Minden szolgáltatásunk újra maradéktalanul igénybe vehető július 15-től

Kedves Látogatóink!

Elérkeztünk a nyitás újabb fázisába, szolgáltatásainkat a plakáton szereplő információk szerint vehetik igénybe.

Könyvtárunk nyitva tartása július 1-től az alábbiak szerint módosult:

Hétfő - péntek: 9:00-17:00

 

Kedves Látogatóink!

Könyvtárunk június 16-án újra kinyitott.

Szolgáltatásainkat a plakáton szereplő információk szerint vehetik igénybe.

Események

Ajánló

Senki sem mondta még a halálos ágyán: „Bárcsak több időt töltöttem volna a hivatalban!”. A szerző tömören és szellemesen olyan célkitűzéseket állít az apák elé, melyek megóvnak attól, hogy elszalasszuk életünk legnagyobb lehetőségét, s ezáltal kimaradjunk gyermekeink életéből. Ez a mindössze egy óra alatt elolvasható könyv megváltoztathatja gyermekünk életét. „Elfoglalt apáknak szóló könyv, melyet minden anya el akar olvasni.”
A könyv megjelenését a Szociális és Családügyi Minisztérium támogatta.
Rob Parsons az angol „Care for the Family” társadalmi szervezet elnöke, számos könyv szerzője, nemzetközileg ismert előadó. Szakmája szerint jogász. Két gyermek édesapja.

Forrás: Harmat, 2019, fülszöveg

Dr. Stephen Parker a nemzetközi jógairodalomban hiánypótló könyve tankönyvként szolgálhat bármilyen rendszerben gyakorló jógázó számára. Tartalmazza mindazt az elméleti tudást, amire ma egy felkészült jógatanárnak szüksége lehet, és összekapcsolja a legújabb idegélettani és pszichológiai ismeretekkel.

Stoma óriási általános és szakmai műveltsége, valamint az indiai kultúrában való jártassága lehetővé teszi, hogy a jóga évezredes tanításait és a XXI. század tudományos felismeréseit egyetlen nagyívű gondolatrendszerbe foglalja. Könyvének spirituális hitelességét pedig több évtizedes terápiás és meditációs tapasztalata, szellemi nyitottsága és emberszeretete biztosítja.

Forrás: Ursus Libris, 2019, fülszöveg

Az ifjabb Bolyai a regény címszereplője, a tizenkilencedik századi zseni, a matematika Mozartja, a zene Einsteinje, mert nemcsak a nemeuklideszi matematika megalkotása fűződik a nevéhez, hanem zeneelméleti munkáiban is korszakos felfedezéseket tett, melyeket a korabeli tudományos körök hitetlenkedve fogadtak. Miközben kibontakozik előttünk egy bonyolult apa-fiú kapcsolat, s tanúi lehetünk egy meg nem értett gondolkodó mindennapi tépelődéseinek, aközben a történet másik szálán épp az ő rendkívüli életét és kéziratos hagyatékát tanulmányozza napjainkban Láng Zsolt regényének író hőse, aki ösztöndíjasként egy svájci kolostorban tölti napjait. A történet fonalát 12 683 jegyzetpapír zűrzavaros kupaca vezeti – hol részesei vagyunk keletkezésüknek, hol kiderül róluk, hogy szerzőjük halála után évtizedeken keresztül gondatlanul hányódtak, bizonyos lapjai gyújtósként végezték, egyik-másikkal ablakot is pucoltak.
Időben és térben váltakozó fejezetek között két férfi élete tárul fel előttünk, míg az egyik révbe ér, a másik „a reménytelenség lavináját húzta, vonta, robbantotta, idézte, rántotta magára".

Libri irodalmi díj 2020

Forrás: Jelenkor, 2019, fülszöveg