Ajánlók

„Minden hazugsághoz két ember kell - valaki kitalál egy tetszetős mesét, a másik meg van olyan ostoba, hogy elhiggye.”
Ismét egy egyedi, sajátos stílusú, mélyen elgondolkodtató regényt tarthatunk kezünkben az írónő tollából, amely ugyanakkor tele van titkokkal és nem várt eseményekkel.

„Az ember igyekszik minden szempontból jó szülővé válni, de sosem tudja pontosan, hogy kellene. Pedig nem nehéz feladat. Csak épp lehetetlen.”

Fredrik Backman új regénye sportkönyvnek álcázva magát nagyon komoly témákat feszeget – erőszak, gyűlölet, másság, korrupció, zaklatás – rengeteg személyes tragédiával.
Megragad, és nem enged el – még a befejezése után sem.

Ozsgyáni Mihály ceglédi születésű színművész az Ünnepi Könyvhéten volt vendégünk. Első könyvének bemutatója zajlott nagy sikerrel. Amikor szülővárosában megfordul, szívesen látogat el hozzánk egy kis olvasnivalóért. Most a Színház című lapot ajánlja mindenkinek. 

Kilencedik kötetéhez érkezett Bán Mór eposzi méretű, tízkötetesre tervezett regényfolyama Hunyadi Jánosról.

Az előző kötet, A hit harcosa 1446-ig tartott. A folytatásban az ország tovább sodródik a várható káosz felé. Az egymással hadakozó bárói ligákat a hét kapitánynak sem sikerül megfékeznie, a nyugati országrészeket pedig Cillei Ulrik és Habsburg Frigyes seregei fenyegetik.