Ajánlók

Az Otthon egy változatos, stílusteremtő lakberendezési magazin. Inspiráló ötleteket és tippeket vonultat fel, legyen szó akár a lakásról, akár a kertről, a teraszról, stb. Azokhoz szól, akik igényes, egyben trendi környezetben érzik jól magukat. Mindehhez kedvcsináló példákkal, könnyen megvalósítható ötletekkel és kreatív tanácsokkal nyújt gyakorlati segítséget a magazin.

"Valójában mit is látott? Utólag alig emlékezett rá. Annyian írták le később a látványt, hogy nem tudta végül, mi az, amit csak olvasott, és mi az, amit maga látott."

Az ötvenes-hatvanas években játszódó történet nem egyszerűen csak krimi, fontos társadalmi kérdéseket boncolgat kiváló lélekábrázolással.

"A valóság nem akadály." 

A Kossuth-díjas író új regényének főhőse egy New York-i könyvtáros, akitől megtudhatjuk - többek között azt is -, milyen az eszményi könyvtár. Megosztja velünk gondolatait a művészetről, a világról és annak működéséről.

 
 

„Minden hazugsághoz két ember kell - valaki kitalál egy tetszetős mesét, a másik meg van olyan ostoba, hogy elhiggye.”
Ismét egy egyedi, sajátos stílusú, mélyen elgondolkodtató regényt tarthatunk kezünkben az írónő tollából, amely ugyanakkor tele van titkokkal és nem várt eseményekkel.

„Az ember igyekszik minden szempontból jó szülővé válni, de sosem tudja pontosan, hogy kellene. Pedig nem nehéz feladat. Csak épp lehetetlen.”

Fredrik Backman új regénye sportkönyvnek álcázva magát nagyon komoly témákat feszeget – erőszak, gyűlölet, másság, korrupció, zaklatás – rengeteg személyes tragédiával.
Megragad, és nem enged el – még a befejezése után sem.

Kilencedik kötetéhez érkezett Bán Mór eposzi méretű, tízkötetesre tervezett regényfolyama Hunyadi Jánosról.

Az előző kötet, A hit harcosa 1446-ig tartott. A folytatásban az ország tovább sodródik a várható káosz felé. Az egymással hadakozó bárói ligákat a hét kapitánynak sem sikerül megfékeznie, a nyugati országrészeket pedig Cillei Ulrik és Habsburg Frigyes seregei fenyegetik.